How Μόνωση ταράτσας can Save You Time, Stress, and Money.

Και στις τρεις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ενιαία και ισοπαχή στεγανωτική μεμβράνη πάνω στο δώμα μας.

Μπορείτε να το θυμάστε έχοντας στο νου σας πως θερμομόνωση χωρίς φελιζόλ δεν γίνεται, οπότε ξεχωρίζετε κατευθείαν τις δύο έννοιες.

Επόμενη κίνηση στη συμβατική μόνωση ταράτσας είναι να δημιουργηθεί το φράγμα υδρατμών, το οποίο ουσιαστικά σταματάει τη διάχυση υδρατμών από το εσωτερικό των χώρων του κάτω ορόφου προς την στρώση θερμομόνωσης. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται ο σχηματισμός υγρασίας εσωτερικής συμπύκνωσης. Επειδή όμως σε κάθε περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο οι υδρατμοί να φτάσουν στη θερμομονωτική στρώση και να υγροποιηθούν, αν έχετε τοποθετήσει ένα κοινό θερμομονωτικό υλικό είναι πολύ πιθανό να απορροφηθούν από το μονωτικό υλικό, μειώνοντας δραστικά τη θερμομονωτική του ικανότητα.

Είναι μία μέθοδος που προσφέρει υγρομόνωση όχι όμως και θερμομόνωση και γίνεται με την επικάλυψη της ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά. Υπάρχουν τρία τέτοια υλικά: τα ακρυλικά, τα πολυουρεθανικά και αυτά των σιλανικών ρητινών.

Πριν πάμε στη στεγανωτική στρώση, πρέπει πρώτα να κάνουμε τοπικές επισκευές στην επιφάνεια της ταράτσας, όπου υπάρχει σαθρό υπόστρωμα και στα σημεία σύνδεσης των υδροροών με την ταράτσα ή τον φέροντα οργανισμό.

Το κτήριο σαν οικοδομική κατασκευή παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κατάλληλης μόνωσης. Ορισμένα παλιά κτήρια δεν έχουν τη «δύναμη» να αντέξουν κάποια συστήματα μονώσεων τα οποία χαρακτηρίζονται ως πιο βαριά.

Για το καλοκαίρι είναι μια απόλυτα αποτελεσματική λύση για μόνωση ταράτσας, ακόμα και αν απλά τοποθετηθούν ελεύθερα τα πλακίδια, όμως για να έχετε ποιοτικά αποτελέσματα και τον χειμώνα πρέπει το θερμομονωτικό πλακίδιο να κολληθεί και να αρμολογηθεί στην ταράτσα σας, ώστε να μην περνούν τα βρόχινα νερά που θα κρυώνουν συνεχώς την πλάκα και θα μειώνουν τελικά τα θερμομονωτικά αποτελέσματα που αναμένει κανείς από μια μόνωση ταράτσας.

Η ταράτσα είναι ένα από τα πιο ευάλωτα σημεία ενός κτιρίου, καθώς εκτίθεται συνεχώς στις καιρικές συνθήκες, όπως βροχή, ήλιος, χιόνι και αέρας. Η έλλειψη σωστής μόνωσης μπορεί να οδηγήσει σε:

Για την εφαρμογή ενός συστήματος με πολυουρία απαιτείται more info μία σειρά μηχανημάτων και εργαλείων που είναι αναγκαία για την άντληση και προετοιμασία των υλικών, την μεταφορά τους στην επιφάνεια που θα χρησιμοποιηθούν (πχ σε κάποιο δώμα) και σε κατάσταση τέτοια ώστε να μπορούν να πολυμερισθούν, και τέλος να αναδευθούν και να εκτοξευθούν.

Η επένδυση σε πολυουρία για τη στεγανοποίηση θεμελίων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας ασφαλούς και υγιούς κατασκευής και μιας που μπορεί να υποστεί σοβαρές ζημιές από την υγρασία.

Αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί και με ειδικά μηχανήματα και μεταλλικά ελάσματα που τοποθετούνται στην επιφάνεια του έργου πριν τον ψεκασμό.

Θα μπορούσε να εφαρμοστεί ελαφρομπετόν με ασφαλτόπανο και λευκό αντανακλαστικό. Καλέστε μας για λεπτομέρειες!

Στεγανοποίηση με Πολυουρία Στεγανοποίηση ταράτσας με Πολυουρία

Αν δεν έχετε καταλήξει ακόμα ποια μέθοδο για μόνωση ταράτσας ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας, έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ αποτελεσματικό και εύκολο σχεδιάγραμμα, ώστε να επιλέξετε την πλέον κατάλληλη λύση γρήγορα και άκοπα.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “How Μόνωση ταράτσας can Save You Time, Stress, and Money.”

Leave a Reply

Gravatar